Over Mezelf

Graag stel ik me aan je voor. Mijn naam is Patricia en ik woon in Den Haag. Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters en 2 zoons. Kinderen zijn wonderlijke spiegels in dit magische spel wat leven heet. Nog iedere dag leer ik van ze en daar ben ik hen dankbaar voor. Ik zie het als een verrijking voor mezelf en omdat ik inmiddels 55 ben; ook als uiterst leerzaam voor mijn eigen levensfase.

Aangezien ik ben geboren met een fijnbesnaard energiesysteem; was ik als jong meisje al heel gevoelig voor de stemming van andere mensen en voor de sfeer van de omgeving.

Daar zit een stukje heldervoelend- en helderhorendheid. Daardoor kon ik me af en toe best eenzaam voelen. Het supersensitieve en de daarbij hogere trilling maakte me extra kwetsbaar.

Dikwijls was ik overprikkeld en me nog niet geheel bewust van mijn hooggevoeligheid. Wat ik vooral miste, was "tederheid" bij de mensen. En ging me daardoor terugtrekken in mijn eigen spirituele wereld. Dat leidde tot een grote drang naar het mystieke. Vooral in kerken en kloosters; voelde ik me geborgen, veilig, compleet en thuis. Ook stond ik open voor de andere wereld met engelensferen.

In mijn kindertijd hing op mijn slaapkamer een prentje met 14 engelen die over me waakten. Ze stonden om mijn bedje heen en dekten me toe. Het gaf me bescherming tijdens de nacht en ze hebben mij vaak getroost in moeilijke tijden. Iedere keer kreeg ik heftige en pijnlijke lessen. Nu weet ik dat deze groeipijnen achteraf mijn zegeningen zijn geweest en dat alles wat op je pad komt een reden heeft.

Herken je dit?

Het laat je groeien en geeft richting om verder te gaan. Al lijkt het niet zo in het begin; inzicht komt als je het nodig hebt. Iedere ervaring hoe pijnlijk ook; geeft ons een kans om te groeien en dichter bij ons authentieke zelf te komen.

Doordat ik niet leefde naar mijn ziel, mijn grenzen niet bewaakte en geen tijd voor mezelf nam- me verwaarloosde op elk gebied - was een burn-out onontkoombaar. Het sluimerde al jaren .Dit was een wake-up call en ik wist dat het tijd werd om serieus aan mezelf te werken.

Hieruit zijn mijn retraites naar de Benedictijner abdij ontstaan. Daar midden in de bossen diep in mijn eigen stilte vond ik mijn eigen levenskracht en geloofskracht.

Bendictijnse regels zijn levenslessen die houvast geven, het zijn gouden regels die ordening en richting geven.

"Behandel anderen zoals je zou willen dat ze jou behandelen" is zo'n gouden regel, die het leven aangenamer maakt, en iets van de glans van volmaaktheid en volledigheid geeft.

Het heeft me geholpen dichter bij mezelf te blijven en beter met ups en downs om te gaan. Mijn balans kwam stukje bij beetje terug. De kunst om mijn zwakheid om te zetten in kracht is aardig gelukt.

Weet dat; Je gave is ook je 'Opgave'. De opleiding Intuïtieve Ontwikkeling heeft me daarbij veel gebracht vooral innerlijke wijsheid. Met je 6e zintuig weet je dingen die je niet kunt weten. Je kunt er een gewoonte van maken om naar dat intuïtieve weten te luisteren. Het is iets magisch! Het is je talent, het zintuig van de ziel, je intuïtie.

Ja, voel wat je weet en vertrouw op het gevoel in je buik. Durf op je eigen wijsheid te vertrouwen het is je innerlijk kompas. Wijsheid brengt je voorbij gedachten naar een dieper weten. Om erachter te komen wie je werkelijk bent zul je ook moeten weten wie je niet bent En wanneer dat stof van je ziel wordt geblazen kan JIJ zichtbaar worden. Tegen jezelf kunnen zeggen dat je OK bent zoals je nu bent: is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven ! Nu voelt het als een van mijn taken mensen te begeleiden om van denken naar voelen te gaan dichter bij jezelf te blijven Je dromen te volgen.

Aansluitend heb ik de opleiding Helend Coachen gevolgd. Daar ben ik door een zuiverings- proces gegaan.. Het helingsproces bestaat uit; ontvangen en loslaten. Het loslaten van ongezonde gedragspatronen En het ontvangen van helende patronen

Helen is ook geloven in je eigen kracht, voor jezelf opkomen of vinden wat echt bij je past. Het is een intuïtief ontwaken geweest voor mij en je kramp loslaten. Niet alleen het verleden loslaten, ook de drang om te weten waarom dingen gebeuren, dat is lastig maar zo belangrijk; want het vasthouden aan de drang om te weten is vasthouden aan de pijn.

De roos kent geen waarom; zij bloeit
De nachtegaal kent geen waarom; zij zingt.
In ieder mens leeft een nachtegaal
Het is de kunst hem te doen zingen

Je verzetten geeft verkrampingen en het verleden en heden loslaten dat is zuivering. Volledige acceptatie van jezelf en van de situatie leidt tot heling. Daarna ontspan je zo in jezelf, je bent vrij: dat je het mysterie gaat voelen. Laat het maar gebeuren, alles toelaten :alles is ok. Het gaat om: super jezelf zijn

accepteer
Laat los
en geef je over
Wees wie je wilt zijn
dan wint jouw licht
Aan kracht en gloed
Dan zul jij stralen
Vanuit jouw kern
Jezelf ontmoet

En dat is precies mijn missie; jou weer een puur mens laten zijn. Zodat er weer ruimte ontstaat voor echt genieten en voor wie jij in wezen bent met al je eigenschappen. Het mooiste wat je kunt worden; is jezelf. Jezelf zijn en jezelf trouw zijn is voor mij de sleutel tot het Geheim van Ware Liefde.