Mindfulness

De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent.

De basis is eigenlijk heel eenvoudig. Mindfulness nodigt je uit om vanuit een ander perspectief naar je leven te kijken en maakt je bewust van je oude patronen. Het inzicht dat je altijd een keus hebt waarop je je aandacht richt. Aandachtig zijn is een levenslange reis over een pad dat uiteindelijk uitkomt bij jezelf, bij wie je bent.

Loop je eigen pad
Leef je eigen waarheid
En voel jezelf aan...
Want door bij jezelf te blijven
Leer je jezelf meer (h-er) kennen
- Edwin Vergouwen

Bewust ademen is één van de beste oefeningen om tot jezelf te komen.

Mediteren helpt je daarbij. Mediteren is een manier voor de ziel om een weg naar binnen te zoeken. Om rust en overzicht te creëren in je leven. Weet je; dat je met 10 minuten per dag de kwaliteit van je leven al enorm kunt verbeteren. Ik nodig je uit om meditatie in combinatie met ademhaling te gaan ervaren. Met je hart als kompas en je adem als anker. Het is een reis naar binnen die je zo veel kan brengen.

Je zintuigen gebruiken

Voelen, proeven, ruiken, horen, zien; bewust je zintuigen gebruiken geeft verrassende ervaringen. Het zijn zintuigen die iedereen heeft maar bij de een zijn ze fijngevoeliger dan bij de ander. Wat je ervaart is heel persoonlijk gekleurd. Als je bewust je thee proeft, en de kleuren van de natuur ziet, leef je intenser Echt proeven is een kunst en een genot soms moeten we het alleen gewoon weer opnieuw leren Op den duur zullen er steeds meer momenten zijn om van het leven te genieten. hoe groot je problemen ook zijn. Geluk zit in kleine dingen. Ondanks alle problemen die je in je leven tegen komt heeft het leven ook veel moois te bieden, vaak héél dichtbij Als je er maar aandacht voor hebt.

Milde aandacht is een levensstijl en ik kan je hier een stukje in begeleiden - als je hier voor kiest.

We hopen altijd dat een ander het antwoord heeft,
Dat het op een andere plek beter zal zijn,
Dat ooit alles duidelijk zal zijn.
Maar dit is wat het is.
Niemand anders heeft het antwoord.
Nergens anders zal het beter zijn.
En alles is er al.
In het diepste van je wezen ligt het antwoord.
Luister naar je hart.
En weet dat het enige wat je te doen staat is ZIJN